Heeft u uw
financiële zaken
op orde?

Lees de checklist

Intermedis A & A

Overstap naar stekkerauto kan duur uitvallen

Geplaatst op: 26-08-2019, 17:56:00

Zakelijke rijders die hun benzineauto inruilen voor een elektrische auto, moeten oppassen dat zij niet een extra aanslag van de Belastingdienst krijgen.

Daarvoor waarschuwt de Vereniging Zakelijke Rijders (VZR). Het gaat om de groep rijders die hun zakenauto nu nog niet bijtellen. Van de meer dan één miljoen zakelijke rijders, rijdt volgens VZR ongeveer 12% de auto alleen maar zakelijk. Zij betalen dus geen bijtelling voor privégebruik.

Als zij voor een elektrische auto kiezen en deze meteen privé gaan gebruiken, en dus wel bijtellen, dan moeten zij de bijtelling over de eerdere maanden terugbetalen.

Bijtelling betaal je op jaarbasis, stelt VZR vast. „Er zijn slechts twee momenten waarop je ’kosteloos’ kunt overstappen van wel bijtellen naar niet bijtellen, en andersom. Normaal ligt die keuze bij een nieuw kalenderjaar. Ook als je van werkgever wisselt, zijn er onder voorwaarden ook mogelijkheden om te switchen”, aldus de vereniging maandag in een advies.

„Een belangrijke stelregel is: als je nu een zakenauto hebt maar niet bijtelt, dan kun je tot 1 januari je nieuwe elektrische nog niet privé gebruiken”, zegt voorzitter Jan van Delft.

Bron: www.dft.nl van 26 augustus 2019

Ga terug naar de vorige pagina